Kuran'da Koronavirüs ayetleri iddiaları tartışmalara neden oldu!

İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de çağın vebası olarak tanımlanabilecek Koronavirüse dair ayetler olduğu iddiası gündeme oturdu. Peki gerçekten Kuran'da Koronavirüs ayetleri var mı? Hangi ayetler koronavirüse işaret ediyor yoksa bunlar bir takım farazi yorumlar mı? İşte detaylar...

Alpaslan Bolemgil 29 Ara 2021 -16:38
koronavirüs ölüm.jpg

Kuran-ı Kerim'de 'kaf ra ve nun harfleriyle başlayan bazı ayetlerin koronavirüse işaret ettiği iddiası sosyal medya başta olmak üzere internet sitelerinde en çok aranan konu olarak ön plana çıkmaya başladı. Kuran-ı Kerim'de yaşanmış ve yaşanabilecek bazı durum ve olaylar bazen açık bazen de işaret edilmek suretiyle anlatılmıştır. İnsanlığın başından geçen badireler, helak edilme olayları, salgınlar ile ilgili detaylı anlatımlar olmasa da Kuran-ı Kerim geçmiş ve gelecek günlere ışık tutan ayetleriyle zamanın ruhunu her dönem bünyesinde barındıran harika bir metindir.

Kuran-ı Kerim'i tefsir eden alimler elbette kitabın içindeki anlamları belli metod ve yöntemleri izleyerek tasvir edebilir ancak Kuran-ı Kerim'de koronavirüse dair açıklamaların olduğu bahsi çok da gerçeği yansıtmamaktadır.

KURAN'DA KORONAVİRÜSÜ AÇIKÇA İŞARET EDEN AYET YOK!

İnternette bazı yazar ve iddia sahipleri şu şekilde savlarını dile getirerek Kuran-ı Kerim'de koronavirüse ilişkin ayetler olduğunu varsaymıştır. Biz bu iddialara katılmamakla birlikte kutsal kitabın insanlık aleminin geçmişi ve geleceğine ilişkin detaylı anlatımlarının bulunduğunu kabul ediyoruz.

İşte o iddialar:

Çin’i saran koronavirüsünün hızla yayıldığına ilişkin haberleri izliyorduk. Kuran’da Allah’ın her şeyi açıkladığı hatırıma getirildi ve Kuran’da bu kelimeyi aratmak istedim. Gördüğüm ayetlerin hikmetli mesajları karşısında ellerimi defalarca hayretle dizime vurdum ve Allah’ı yücelttim. O geleceği ve her şeyi bilen, çok adil ve hikmetli olandır.

‘…Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler. ’ (Kuran 6:38)”

***

“Allah’u Teala Kuran’ın mucizevi ve her şeyden bahseden yüce bir kitap olduğunu ilan etmiştir. Allah böyle derken; dünyayı ve tüm insanlığı eşi görülmemiş şekilde evlerine hapseden ve şimdiden ekonomileri çökerten KORONA / KOVİD isimli virüsün Kuran’da işaret ederek ya da üstü kapalı halde bile yoktur demek, Allah’a ve Kuran’a atılmış bir iftira olsa gerektir.”

“Sizler de COVID (kaf vav nun) ya da KAF RA NUN (Arapça KORONA yazılışı) harflerinin Kuran’da yan yana geldiği yerleri arayın. Meallerde elbette KORONA yazmamaktadır ve yazması da beklenemez. Çünkü bu hem yeni bir kelimedir hem de belki açıkça yazsa, küffar ona bu ismi vermeyecekti. Ayetlerin asıl ve bilinen manalarını temel olarak kabul ediyoruz ve bu manalar değişsin demiyoruz. Ancak bu harflerin içinde yer aldığı ayetlerin; virüsü ve bugünümüzü adeta bir mucize gibi anlattığını görünce, aşağıda ayetleri sıralamak istedik. Bir tane bile cennetliklerden bahseden ayette geçse idi, bu çalışmamızı yok sayardık. Ama tümü, bağlanmış, ateş içinde, engellere hapsedilmiş, kimsenin kurtaramayacağı insanlardan bahsedilmektedir. Gördüğümüz bu bilgiyi gizlemek Kuran’a ihanetti.”

Sitenin yazarı “Kuran’da korona (kaf ra nun ) harflerinin yan yana geldiği yerleri inceleyelim: Arapçada KORONA; kaf, ra ve nun ile yazılır. Bu kelimeyi Kuran’da aratınca şu 15 ayete ulaşırız” diyor. Biz iki ayete bakalım:

***

(En’am 6/6)

enam 6.jpg

1- Elem yerav kem ehleknâ min kablihim min (karnin) korona… (Kuran)

2- Görmediler mi helak ettik nice kabileyi korona’dan… (Yazar)

Görmediler mi ki, onlardan önce yeryüzünde size vermediğimiz onca imkânı kendilerine verdiğimiz, gökten üzerlerine bol bol yağmur indirip (evlerinin) altlarından ırmaklar akıttığımız nice nesilleri helâk ettik. Biz onları günahları sebebiyle helâk ettik ve onların ardından başka nesiller meydana getirdik.

***

ibrahim.jpg

(İbrahim : 14/49)

1- Veterâ-lmucrimîne yevme-izin (mukarranîne) mu-korana -ne fî-l-asfâd (Kuran)

2- Görürsün suçluları o gün korona’lı ve bezler içinde. (Yazar)

3- O gün suçluların, biribirine perçinlenmiş bukağılarla çengellendiğini görürsün. (Y.N.Öztürk)

***

Yukarıdaki iki örnekte, önce yazara göre ayetin okunup yazılışı; sonra yazarın Türkçeye çevirisi; son olarak da güvenilir din bilgini Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün çevirisi var. Prof. Dr. Öztürk yorumcu yazar gibi salto atarak, amuda kalkarak Kuran’daki anlama tecavüz etmiyor.

Yorumcu yazar kendini haklı çıkarmak için şunları söylüyor:

“Bazıları ahmakça bir yaklaşımla ayetleri yanlış okuyorsunuz demektedir. Onlar Kur’an’ın orijinalinde hareke ve noktalar olmadığını bilmiyorlar. Ayrıca elbette biz de klasik okunuşunu da kabul ediyoruz. Yaptığımız iş, Kur’an’ın asıl manasını kabul ederek; bu harflerin anlamlı şekilde bir araya gelişinin başka bir mucizeyi ortaya çıkarışını göstermektedir.”

Diğer Haberler